PREMIERE: West Side Story

onsdag 4. november 2020
kl. 19:30
Pris: 685
Arrangeres av ShowWeb Norge

Teaterprodusentene på Chateau Neuf, Taran og StarWorks, er stolte over å kunne presentere en av tidenes største og mest kjente musikaler på byens storscene på Majorstua, Chateau Neuf.

Her har de samlet et ensemble med 28 sangere og dansere, frontet av to unge stjerneskudd, musikalartisten Astrid Giske og popartisten Sondrey. Etablerte navn som også medvirker i forestillingen er Nils Ole Oftebro, Anette Hoff, Zahid Ali og tv-personligheten Per Sundnes, som gjør sin musikaldebut i forestillingen.

Selve musikalen har fått ny aktualitet i 2020. En ny versjon har nettopp hatt premiere på Broadway, og i desember presenteres en ny filmversjon produsert av selveste Steven Spielberg. Temaet i stykket er også (dessverre) mer aktuelt enn noen gang.

Musikken til West Side Story ble komponert av Leonard Bernstein med tekster av Stephen Sondheim i 1957. Stykket ble en klassiker da den i 1961 ble filmatisert med bl. a. Natalie Wood i en av hovedrollene og med den tidløse koreografien til Jerome Robbins.

Handlingen er en fri fortolkning av Shakespeares Romeo & Julie, plassert i gjengmiljø i samtidens New York. Tittelen henspiller på Upper West Side på Manhattan. Musikalen har blitt fremført utallige ganger over hele verden, og den første norske versjonen så dagens lys på Det Norske Teateret i 1965. Siste gang den ble presentert i Oslo var på Oslo Nye Teater i 2006.

Stykkets nye aktualitet vil gjenspeile seg i versjonen som nå produseres for Chateau Neuf. Den stuerene 50-tallsklassikeren er forvandlet til en urban fremtidsvisjon der brente biler har erstattet basketballbingene fra filmversjonen. Midt i dette mørket bryter kjærligheten mellom unge Tony og Maria frem – en ubendig kraft som for evig forandrer ungdommenes hjerter og tenner nytt håp for framtiden..

Regien er ved Mattias Carlsson («Flashdance» og «Optimist»). Med seg har han koreograf Belinda Braza. Sammen med Ola Beskow har de utarbeidet et nytt konsept for denne produksjonen. West End scenograf Takis står for dekorasjonene, og Petter Kragstad er musikalsk ansvarlig.

NB: Alle spørsmål om billetter rettes til Ticketmaster.
Arrangøren har tatt avgjørelsen om at det dessverre ikke er ledsager eller honnørrabatt på forestillingene i 2020.

Skuespillere:

Sondrey
Tony

Astrid Giske
Maria

Nils Ole Oftebro
Schrank

Anette Hoff
Doc

Zahid Ali
Krupke

Per Sundnes
Glad Hand

Anette Hoff Larsen
Anita

Håvard Eikeseth
Riff

Kevin Mbuga
Bernardo

Kevin Haugan
Baby John

Alexander Langset
Action

Ronald Belaza
A-Rab

Sara Enger Larsen
Anybodys

Magnus Emaka
Chino

Benjamin Hiley
Pepe

Albertine Lundgren
Consuela

Daniel Mauricio
Indio

Reno Andersen
Luis

Sophie Speight
Rosalia

Christiane Bergersen
Graziella

Amalie Eggen
Minnie

Joakim Fensholt
Snowboy

Thomas Bjerkan
Diesel

Embla Brun
Clarice

Karin Stuge
Pauline

Alex Bermann
Toro

Siri Elstad
Fransiska

Natalia Miklasiewicz
Teresita

Kreativt team:

Mattias Carlsson
Regi

Belinda Braza
Koreografi 

Ola Beskow
Prosjektleder

Petter Kragstad
Musikalsk ansvarlig

Martine Lundberg
Regi assistent

Cårejånni Enderid
Kostymedesign

Takis
Scenograf

Johan Osuldsen
Norsk oversettelse

Erik Valderhaug
Lyd design

Anders Busch
Lys design

Christian Ranke
Tekstbearbeidelse

Les mer på showweb.no