Chateau Neuf runder av mars måned med en donasjon på 44.000 kroner til Røde Kors og deres nødhjelp for jordskjelvrammede.

Tidligere i år ble Tyrkia og Syria rammet av et jordskjelv med styrke 7,8. Den tyrkiske regjeringen har utstedt en nivå 4-alarm som etterlyser internasjonal bistand. Hele 5,3 millioner i Syria har nå blitt hjemløse, melder UN News.

Ifølge verdens helseorganisasjon er dette den verste naturkatastrofen i den europeiske regionen på 100 år. 

Flere hjelpeorganisasjoner bidrar i arbeidet for å bistå jordskjelvrammede. Blant dem er Røde Kors. Hjelpeorganisasjonen støtter lokale Røde Halvmåne i Tyrkia og Syria gjennom kontorer i landene, og gir økonomisk støtte. Ifølge Røde Kors kommer innsatsen til å pågå i lang tid fremover.

Tidligere i år bestemte de frivillige ved Chateau Neuf at én krone fra hver solgte vare på huset, skulle gå til inntekt for Røde Kors sin nødhjelp for jordskjelvrammede. For å markere tiltakets siste dag, ble det den 31. mars avholdt en veldedighetskonsert med August Kann i RF-trappa. Booking- og produksjonsansvarlig Henrik Evensen og Benjamin Ødegaard, Direktør i Det Norske Studentersamfund, kunne da presentere en sjekk til Røde Kors på totalt 44.000 kroner. 

Foto: Frida Molde Johannesen

– Alle bidrag utgjør stor forskjell

Line Fauske-Ilstad, markedssjef privatmarked, i Røde Kors takker Chateau Neuf på vegne av organisasjonen.

– Vi setter stor pris på hvert eneste bidrag, og givergleden Chateau Neuf har skapt med dette tiltaket, sier Fauske-Ilstad

–  Innsatsen kommer til å pågå i lang tid fremover, da det fortsatt er store humanitære behov i den rammede befolkningen. Alle bidrag utgjør en stor forskjell for de som ble utsatt for dette jordskjelvet, forteller hun. 

Røde Kors verden over har mobilisert for å hjelpe de som ble rammet av jordskjelvet.

–  Flere tusen lokale frivillige og ansatte har sørget for mat, vann, tepper, telt og helsehjelp. Tusen hjertelig takk på vegne av alle oss i Røde Kors. 

Flerårig initativ

Dette er ikke første gang det har vært et slikt tiltak på Chateau Neuf. I april i fjor ble det donert 55.000 kroner til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina. 

– Chateau Neuf kan ikke hjelpe alle, men vi er glad for at vi kan bidra med litt, sier daglig leder på huset, André Titland.

–  Vi håper dette bidraget kan hjelpe til med gjenoppbyggingen og at det kan utgjøre en forskjell for de som trenger det mest.

Foto: Frida Molde Johannesen