Navn: Benjamin Svartrud Ødegaard
Alder: 25 år
Utdanning: Uferdig historiegrad ved Universitetet i Oslo
Jobb(er): Mye forskjellig. Har vært Slottsmester, lydtekniker, speiderleder, juletreselger, journalist, sekretær, renovasjonssjef, servitør, arenasjef, og andre mindre jobber. Er nå Det Norske Studentersamfunds nye direktør.


Direktøren har ansvaret for den daglige driften av studentaktivitet på Chateau Neuf. Stillingen som direktør ble opprettet i 2016 som et frikjøpt alternativ til det tidligere overbelastende frivilligvervet i hovedstyret. Direktøren har ansvar for kontakten mellom husets foreninger, gjennomføringen av faste arrangementer, følge opp utvalgene og delegere oppgaver til administrasjonen.

– Jeg fører også protokoll på styremøtene og har ansvar for ledergruppa, som er studentersamfundets arbeidsgruppe, legger Ødegaard til.

Han har lenge vært aktiv på Chateau Neuf og vært i flere roller på huset.

Engasjert stand up-komiker

– Jeg starta å studere på Universitetet i 2017, og var, som alle andre, på Chateau Neuf på studentfestivalen under fadderuka. Jeg ble også med i Venstrealliansen, mens de fortsatt hadde kontor på Chateau Neuf. Der var jeg med å arrangere FemFest i 2018, som vi gjorde sammen med Ulydig, med Izabell og Myra som hovedartister, sier Ødegård og fortsetter.

– På studentfestivalen i 2018 var jeg med som frivillig lydtekniker og ble med i Regimet-utvalget. I 2019 ble jeg leder av utvalget og var det i to år. Den gangen hadde Arrangementsutvalget faste stand up-konsepter, og jeg debuterte som komiker på Akademisk Nachspiel. Jeg fikk være underholdning under Studentersamfundets sommerfest samme år, og året etter fikk jeg prøve det nye, merkelige konseptet stand up på live-stream, noe som var utfordrende.

Arrangerte egen konsert

I tillegg var han arenasjef på Studentfestivalen i 2021 og ble med som radiotekniker i Radio Nova like etter.

– I september 2021 arrangerte jeg min egen konsert i Betong. Samme høst ble jeg også ansatt som Slottsmester. I 2022 var jeg radioteknisk sjef i Radio Nova, og var med å grunnlegge Chateau Amve Consult, en teknikerforening som bedriver diverse teknsik virksomhet rundt på Chateau Neuf. Sommeren 2022 grunnla jeg, sammen med tre andre, en biljardforening med mål om å få et biljardbord tilbake på Chateau Neuf. Det har vi nå fått.

Benjamin har vært med på mye på Chateau Neuf etter han begynte som student i 2017. Men klarer han å plukke ut noen av hans beste minner på huset?

– Det har vært mange artige hendelser på huset opp igjennom. 24-timers sending på Radio Nova sommeren 2022 var definitivt et høydepunkt. Oppfølgeren 12-timers julesending var også bra. Jeg spilte med Åse Kleveland på Grisefesten i 2021, det var veldig kult.
Jeg tror uansett at dagen biljardbordet kom, var det aller beste. Bordet ble først ødelagt under transport, og så havna montøren på legevakta, og så ble et annet bord ødelagt, men til slutt kom bordet hit. Og hele prosessen med å lage en ny forening, var veldig gøy å være med på.

Ble lommeringt av Åse Kleveland

Har den nye direktøren et par funfacts om seg selv før vi avslutter?

– Jeg er en gammel speiderleder, og tilfeldigvis den eneste med knivforbud på Chateau Neuf.
Også ble jeg lommeringt av Åse Kleveland under en radiosending.